Institutul pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF) a început un proiect prin intermediul căruia vor fi verificate constant sirenele din Capitală folosite de obicei la anunțarea de pericole inimaginabile.

În prima zi de miercuri din fiecare lună, prin sondaj și rotație, vor fi verificate cele 77 de sirene care aparțin de Primăria Capitalei și de primăriile de sector.

Se realizează acest exercițiu pornind de la un raport care arată că, din 77 de sirene, doar 51 sunt funcționale în București. Iar realitatea înregistrată în timpul exercițiului de miercuri a confirmat situația dezastruoasă din teren.

Au fost verificate 26 de sirene din București și Ilfov, iar dintre acestea doar 9 au fost găsite în stare de funcționare. Concluziile de după exercițiul de miercuri arată, pe de o parte, că unele sirene, funcționale în timpul exercițiului PROCIV din prima parte a anului, nu au mai putut fi activate acum din motive tehnice.

Pe de altă parte, s-a stabilit ca în localitatea Buftea au fost introduse sirene noi, în ultimele luni, iar în Sectoarele 2, 3 și 4 au fost luate măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de alarmare publică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version