Patru tinere, toate studente din Maramureș, au murit în urmă cu aproximativ o săptămână, în urma unui tragic accident de circulație produs în Jibou.

sursa foto romaniatv.net

Cele patru participaseră la un bal de sfârșit de an studențesc și se întorceau acasă. La o trecere cu calea ferată, mașina în care se aflau a fost spulberată de un tren.

Anchetatorii au stabilit inițial că semaforul de la trecerea peste linia ferată funcționa corespunzător și că șoferița a forțat trecerea.

Între timp, situația s-a schimbat radical. Procurorul Victor Liloiu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, susține că încă nu este exclusă posibilitatea ca accidentul să se fi produs din cauza faptului că semaforul nu funcționa corespunzător.

Ba chiar s-a descoperit, conform ziaruldesalaj.ro, că în dimineața zilei în care s-a produs accidentul o persoană a sunat la numărul unic de urgență 112 și a reclamat faptul că semaforul respectiv nu funcționează corespunzător.

Anunțul a fost făcut de Simona Danga, profesoară la școala gimnazială din Someș Odorhei, care a precizat că “îmi asum tot ce vă spun și o fac public. Luni, pe 21 mai, domnul Pal Raul din Someș Odorhei, de la mine din sat, a sunat la 112 pentru a anunța că nu funcționează corespunzător semaforul. Între orele 9 și 10 dimineața a fost apelul, cam când trece trenul din Baia Mare. Baiatul care a sunat are și trei martori, a dat și declarație. Ei trec zilnic peste acea cale ferată”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version