Specialiștii ONU au dat publicității miercuri, la Vatican, raportul anual despre cât de fericiți sunt locuitorii a numeroase țări din întreaga lume.

Anul acesta au fost luate în calcul 156 de țări, iar conform datelor adunate de ONU, România se află pe un onorabil loc 52 în topul celor mai fericite țări din lume.

Țara noastră a urcat cinci poziții față de anul trecut, reușind să depășească țări cu pretenții precum Japonia, Coreea de Sud, Rusia, Ungaria, Portugalia sau Grecia.

Au fost luate în calcul mai multe aspecte ale vieții cotidiene precum venitul pe cap de locuitor, puterea de cumpărare, suportul social, libertatea cuvântului sau serviciile de sănătate puse la dispoziție.

La nivel înalt trebuie precizat că s-a schimbat liderul, anul acesta cei mai fericiți oameni din lume fiind desemnați finlandezii, după ce anul trecut acest top era condus de norvegieni.

Finlanda este urmată de Norvegia și Danemarca. Căderi masive au înregistrat SUA, de pe locul 14 pe locul 18, și China, de pe locul 79 pe locul 86, în timp ce Franța, care încă își revine după atacurile teroriste din ultimii ani, a urcat de pe locul 31 pe locul 23.

Cele mai nefericite populații din lume sunt cele din Burundi, Republica Centr-Africană și Sudanul de Sud.

Interesant este că România ocupă locul 12 în topul țărilor care acceptă cel mai greu migranți. Acest top este dominat de Egipt, Irak, Belarus și Grecia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version