În ciuda aparenţelor, românii încă stau prost la nivel de zile libere, faţă de media Uniunii Europene, astfel că autorităţile caută soluţii pentru a mai declara anumite zile ca fiind zile nelucrătoare.

kids club 05

Ultima variantă, propusă de senatoarea Rozalia Biro şi de deputatul Claudia Boghicevici, este ca Ziua Copilului, 1 iunie, să fie declarată zi liberă.

Cele două iniţiatoare ale proiectului susţin că “petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanţe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puţin din timpul nostru”.

Proiectul a obţinut deja 61 de semnături de la deputaţi şi senatori de pe la toate partidele, astfel că ar putea reprezenta “unul dintre cadourile cele mai de preţ pe care le-ar putea primi cei mici”.

Proiectul, prin care se încearcă modificarea articolului 139 din Legea 53/2003, respectiv Codul Muncii, se bazează şi pe un stadiu recent care arăta că părinţii din România nu îşi petrec mai mult de o oră pe zi în compania copiilor, ceea ce este foarte puţin.

De asemenea, iniţiatoarele proiectului susţin că “acei copii care nu petrec timp de calitate cu părinţii pot prezenta tulburări de comportament, care se poate manifesta prin nivel ridicat de neadaptare socială sau familială, relaţii proaste cu cei din jur”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version