Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a inspectat astăzi centrala termoelectrică București Vest şi s-a lămurit cine este vinovat de lipsa căldurii și apei calde în mai multe blocuri din Capitală, de duminică după-amiaza: atât ELCEN, cât şi RADET.

radet, termo, zapada, iarna 8-Jean-Mihai PALSU
foto Jean Mihai Pâlşu

“A fost o avarie la instalațiile RADET și la echipamentele ELCEN”, anunţă producătorul de energie termică Electrocentrale București (ELCEN).

“Situația a fost generată de avarii și probleme tehnice atât la nivelul RADET, cât și la nivelul ELCEN. Din analiza noastră, aceste avarii sunt generate de starea precară a sistemului care, din nefericire, nu este o situație nouă, este o situație istorică. În acest moment ambele avarii sunt reparate în totalitate și se revine în parametri de funcționare”, preciza aseară ministrul Energiei.

“În această dimineață, parametrii CTE București Vest excedau comanda RADET, în sensul că temperatura agentului termic la plecarea din centrală era de 1.070C în loc de 1.020C cât a comandat RADET, acest lucru explicându-se prin faptul că era necesar un aport suplimentar de energie termică pentru readucerea la temperaturi ambientale normale în apartamentele care au suferit de disconfortul termic”, arată reprezentanții ELCEN.

Întrucât au existat probleme de comunicare, ministrul Energiei a hotărât să existe zilnic o ședință comună a celor două companii, pentru a analiza măsurile necesare funcționării bune a sistemului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version