Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat, miercuri, că salariile mai multor clase de bugetari se vor majora cu 5%, în medie, de la 1 august 2016.

 

suciu

Suciu a ţinut să precizeze că vor exista clase de bugetari, precum asistenţii sociali, care vor primi salarii mărite cu câte 20%, dar şi că procentul de majorare diferă de la o clasă de bugetari la alta, existând cazuri în care majorarea se va face doar cu 1%.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că “s-a avut în vedere doar a doua jumătate a claselor de salarizare, cele cu veniturile cele mai mici, adică mai mult de jumătate dintre bugetari”.

“Prin ordonanţă apar modificări în jumătatea inferioară a grilei de salariare, la nivelul salariilor mai mici. Vom veni cu majorări semnificative. Sunt de până la 20% la asistenţi sociali. La alte categorii sunt modice, de 1%. Pe medie vorbim de o creştere de 5%. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1.250 de lei care intră în vigoare de la 1 mai”, a declarat purtătorul de cuvant al Guvernului.

Ordonanţa de Urgenţă prin care se aplică majorările de salarii de la 1 august 2016 ar urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Există însă posibilitatea ca, după creşterea salariului minim de la 1 mai şi creşterile salariale de la 1 august, să se mizeze de la 1 ianuarie 2017 pe o îngheţare a salariilor bugetarilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version