Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate anunță, miercuri, că ANI a prins în offside, respectiv în incompatibilitate sau conflict de interese, nu mai puțin de șase aleși locali.

Cinci aleși locali au fost prinși în incompatibilitate. Este vorba despre:

  • Dumitru Tănase Apostu – viceprimar al comunei Stănești, județul Gorj
  • Lalescu Rujan Meilă – fost viceprimar al comunei Cornea, județul Caraș-Severin
  • Ioan Benchea – consilier local la Oțeleni, județul Iași
  • Octavian Andrei Ciobanu – consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Câmpia Turzii, județul Cluj
  • Traian Matiș – fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Rîșca, județul Cluj

În conflict de interese a fost prins Mihăiță Alin Ilie, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Știubeni, județul Botoșani.

Inspectorii ANI au și dezvoltat subiectul prezentând pentru fiecare caz în parte cum s-a încălcat legea.

Începând cu data de 23 iunie 2016, Dumitru Tănase Apostu deţine şi exercită simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de persoană fizică autorizată – Apostu-Dumitru Tănase Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 23 iunie – 8 noiembrie 2016, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi funcţiile de administrator şi curator special al SC Miobety Com SRL.

În perioada 6 iulie 2012 – 21 noiembrie 2015, Lalescu Rujan Meilă a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică “Lalescu Rujan Meilă Persoană Fizică Autorizată”.

În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012-2016 şi 2016-2020), Benchea Ion Întreprindere Individuală, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de titular întreprindere individuală, a încheiat cu Primăria comunei Oţeleni un contract de prestări servicii în valoare totală de 28.451,25 lei.

Începând cu data de 22 iunie 2016, Octavian Andrei Ciobanu deţine simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Primăriei Municipiului Câmpia Turzii.

În perioada 3 august 2016 – 30 mai 2017, Traian Matiș a deţinut simultan cu funcţia de consilier local şi pe cea de consilier al primarului, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Rîşca.

Mihăiţă Alin Ilie, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ştiubieni, judeţul Botoşani, s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce, în exercitarea mandatului (2012 – 2016), ar fi votat hotărârea privind aprobarea organizării, administrării şi exploatării păşunilor aflate în domeniul public al comunei Ştiubieni, având un interes patrimonial în problema supusă dezbaterii CL, prin semnarea ulterioară a contractului de închiriere pentru suprafeţe de pajişti aflate în domeniul public al comunei, încheiat între Comuna Ştiubieni şi Ilie Mihăiţă Alin Întreprindere Individuală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version