Nemulţumit de prestaţia operatorilor de deszăpezire la prima intervenţie din această iarnă, primarul interimar Răzvan Sava le cere primarilor de sector să-i plătească în funcţie de cum şi-au făcut datoria.

sava si primarii de sector

Mai mult, în întâlnirea de vineri cu edilii de sector, Sava le-a spus să analizeze încă o dată contractele de deszăpezire, din punct de vedere al eficienței, al numărului de oameni și utilaje.

“Vă sugerez, domnilor primari, să analizați cu mare atenție modul în care s-a intervenit în cele patru zile de deszăpezire și să plătiți prestațiile în consecință. Realitatea ne arată, conform analizei prestației de deszăpezire, că avem o capacitate de intervenție subdimensionată, iar costurile pentru această activitate supradimensionate. Este necesară o analiză atentă și o revizuire a contractelor de deszăpezire, iar pentru acest lucru o să solicităm și Autorității de Reglementare a Serviciilor Publice reglementarea unor standarde de cost și intervenție în această activitate”, a spus primarul interimar al Bucureştilor.

Romprest, “ars” la Sectorul 5

Răzvan Sava a precizat că la fel va proceda şi el pentru Sectorul 5, unde acţionează firma Romprest, operator şi în Sectorul 1: “În ceea ce privește plata prestației pentru deszăpezire, Primăria Capitalei, care are contract direct pentru deszăpezirea Sectorului 5, va plăti doar intervențiile care s-au realizat în conformitate cu strategia de deszăpezire: carosabil și trotuare degajate de zăpadă în primele 4, respectiv 8 ore de la începerea ninsorii”.

Amenzi de formă

Edilul a amintit că Municipalitatea i-a amendat pe operatorii de deszăpezire au fost sancționați, dar a arătat că sancţiunea maximă care se poate da este de 5.000 de lei.

Asta nu îl va împiedica însă să îi amendaze zi de zi pe cei care au contracte de circa 20 de milioane de lei pe an cu primăriile de sector.

“Prin amenzi reușim doar să atragem atenția operatorilor că sunt anumite nereguli, însă sancțiunea care va duce la remedierea reală a problemelor apărute este neplata unei prestații făcute prost. Sunt convins că această măsură va responsabiliza operatorii de salubritate”, le-a mai spus el edililor de sector.

Edilii sectoarelor vor fi prezenţi pe viitor la comandamentele de deszăpezire

Sava i-a avertizat, totodată, că “iarna este la început iar aceste probleme pe care le-am întâlnit la porima intervenție trebuie remediate. Avem prognoze meteo de răcire a vremii spre sfârșitul lunii iar dumneavoastră trebuie să vă asigurați că operatorii de salubritate au stocurile refăcute și utilajele reparate”.

“Situații precum cele întâlnite în primele zile de deszăpezire, în care, deși era raportat un număr de utilaje și personal uman disponibil, în teren se aflau echipe cu mult sub numărul raportat, trebuie să dispară”, a insistat edilul Capitalei.

La solicitarea primarilor de sector, ei vor fi convocați la fiecare comandament care se va ține pe perioada iernii. “De asemenea, vor avea stații de emisie-recepție cu care putem comunica și rezolva problemele într-un timp cât se poate de scurt”, a anunţat Răzvan Sava.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version