Un incident cel puţin ciudat s-a petrecut, duminică seara, la Opera din Cluj, unde mai mulţi spectatori au perturbat spectacolul “The Armed Man” – “Misă pentru pace”.

sursa foto ziuadecj.realitatea.net

Spectacolul este considerat unul dintre cele mai de succes din Marea Britanie, iar pentru reprezentaţia de la Cluj s-a apelat inclusiv la o parte din corul Operei din Cardiff.

Însă la un moment, în timpul spectacolului, are loc o rugăciune specific musulmană, moment care a nemulţumit mai mulţi spectatori.

Conform ziuadecj.realitatea.net, privitorii, membri ai Organizaţiei Noua-Dreaptă, au vociferat şi au perturbat spectacolul începând să intoneze imnul României. Piesa a fost întreruptă pentru aproximativ două minute, iar cinci persoane au fost evacuate cu ajutorul mascaţilor şi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 700 de lei.

Călin Mărincuş, lider al Organizaţiei Noua-Dreaptă şi organizator al protestului de la spectacol, s-a plâns că punerea în scenă a piesei de la Cluj poartă amprentă autorităţilor de la Bucureşti care “vor să îi spele pe creier şi pe clujeni. Ei ne spun, vezi Doamne, cât de mare este Allah şi ce face Allah în lumea asta. Păi ce? Noi nu vedem ce se întâmplă prin Europa?”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version