Colonelul Cristian Radu, unul dintre șefii Inspectoratului Național pentru Situații de Urgență, a susținut marți, la Alba Iulia, o conferință de presă.

Cu această ocazie, Cristian Radu a anunțat că în România se vor ridica 36 de tabere de sinistrați până în 2020, în condițiile în care autoritățile de la noi trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mișcări necontrolate ale populației de ordinul a mii de oameni.

Cristian Radu consideră că ridicarea de tabere pentru sinistrați are dublu avantaj: “Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate care asigură atât cazarea persoanelor sinistrate, cât şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de ordinul săptămânilor pentru minimum 200 de persoane. Acesta este un concept pe care noi l-am pus la punct relativ recent şi care face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană. România va beneficia de 36 de astfel de facilităţi la nivel naţional. Ele sunt destinate atât pentru acoperirea nevoilor pe plan naţional, în cazul producerii unor dezastre, dar şi pentru acoperirea nevoilor naţionale în cazul unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor”.

De asemenea, șeful IGSU a precizat că aceste tabere vor fi ridicate pe întreg teritoriul țării, dar că autoritățile se vor concentra pe principalele zone de pătrundere a migranților în țară, respectiv granița cu Serbia și zona Constanța – Tulcea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version