Colonelul Cosmin Balcu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, a anunțat, joi, că va solicita public amendarea primarilor care se dau loviți când localitățile lor sunt lovite de inundații.

Totul a pornit de la cazul lui Ioan Bucșă, primarul comunei Alțîna, care a fost de negăsit în momentul în care localitatea respectivă a fost lovită de inundații.

‘În localitatea Alţîna eram la cetăţeni în gospodării, oameni necăjiţi, cu apă în case, în pivniţe, în grădini. Comitetul Judeţean s-a deplasat la faţa locului, iar domnul primar nu a răspuns la telefon şi nici nu a venit la faţa locului. L-am căutat şi zilele următoare, nu a putut fi contactat, nu a răspuns nici la SMS-uri. O să dispun un control la faţa locului. O să aplicăm legea, o să aplicăm sancţiuni. Avem posibilitatea să dăm amendă şi pe persoană fizică şi pe instituţie’, a declarat inspectorul, joi, într-o conferinţă de presă.

Balcu susține că nu este vorba despre un caz singular și că sunt foarte mulți primari care se dau loviți când localitățile lor sunt lovite de inundații. În plus, există și mulți primari care ‘nu sunt interesați să fie instruiți cum să facă față situațiilor de urgență. ISU Sibiu a oferit cursuri pe tema situațiilor de urgență la care nu au participat nici președintele CJ Sibiu, nici vicepreședinții CJ Sibiu și nici primarii de municipii. Este acea boală națională a ideii că nu avem timp. Nu avem timp să iubim, nu avem timp să visăm, nu avem timp să stăm de vorbă, nu avem timp de nimic. Întotdeauna există activitatea care urmează și ne gândim la telefon sau la cu totul alte lucruri decât la ceea ce facem în prezent’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version