Liderii Inspectoratului General pentru Imigrări au prezentat, joi, bilanţul pe 2015 al instituţiei.

refugiati

Cu această ocazie, Viorel Vasile, şeful IGI, a ţinut să precizeze că instituţia respectivă are probleme din cauza numărului mare de sirieni care solicită azil.

“În acest moment, România se confruntă cu un aflux de cetăţeni sirieni. În general vorbim, însă, de membri de familie, rude sau apropiaţi ai unor cetăţeni sirieni deja stabiliţi pe teritoriul ţării noastre”, a fost mesajul transmis de Viorel Vasile.

Şeful IGI anunţă că s-au primit mii de solicitări de azil, cele mai multe dintre acestea, 541, venind din partea unor cetăţeni sirieni.

În schimb, autorităţile au fost obligate să emită decizii de returnare pentru 2.159 de străini, în 2015, iar 189 de străini au fost îndepărtaţi sub escortă de pe teritoriul României.

În plus, Viorel Vasile susţine că ţara noastră va trebui să primească, anul acesta, 160 de refugiaţi din Italia şi 135 de refugiaţi din Grecia, dar dă asigurări că situaţia este, cel puţin pentru moment, sub control în condiţiile în care doar 11% dintre cele 950 de locuri de cazare pentru imigranţi sunt ocupate.

În acest moment sunt 104.139 de cetăţeni străini stabiliţi în România.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version