Inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul principal Bogdan Dospescu, a primit, marţi, vizita oficială a unei delegaţii Drug Enforcement Administration (DEA), celebrul serviciu american de luptă împotriva traficului cu droguri.

Cu această ocazie, chestorul Bogdan Dospescu a acordat liderilor delegaţiei oaspete Placheta de Onoare a Poliţiei Române. Au fost premiaţi Kevin M. Scully, Director Regional Adjunct al DEA, şi Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigaţii, în semn de apreciere a contribuţiei aduse la consolidarea relaţiilor dintre Poliţia Română şi Drug Enforcement Administration (DEA).

“Doresc să vă mulţumesc pentru excelenta colaborare, construită de-a lungul timpului, dintre Poliţia Română şi Drug Enforcement Administration. Sprijinul informaţional şi operativ al DEA în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe a fost valorificat cu succes de către poliţiştii români şi sunt convins că, şi în viitor, parteneriatul de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, va conduce la realizarea unor importante capturi de droguri. De asemenea, apreciez în mod deosebit sprijinul Administraţiei americane pentru pregătirea ofiţerilor antidrog pe linia combaterii traficului de droguri”, a fost mesajul transmis de şeful Poliţiei Române.

La rândul său, Directorul Regional Adjunct Kevin M. Scully a mulţumit pentru înalta distincţie care i-a fost acordată: “Administraţia Antidrog apreciază foarte mult relaţia excepţională pe care o avem cu colegii noştri din cadrul Poliţiei Române (IGPR), mai ales cu cei din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul Antidrog. Datorită acestei relaţii strânse, ofiţerii care lucrează în cadrul Serviciului Antidrog al Poliţiei Române ne-au oferit un sprijin extraordinar în îndeplinirea misiunii DEA în România, în întreaga Europă şi în Statele Unite. Nivelul de cooperare, profesionalismul, tăria de caracter şi integritatea de care au dat dovadă membrii acestui serviciu sunt remarcabile. Am lucrat împreună în cazuri comune care au dus la capturi record de heroină şi cocaină, precum şi la identificarea unor reţele majore de crimă organizată trasnfrontalieră care operează în regiunea Mării Negre şi în Europa.

Aş dori să evidenţiez în mod special profesionalismul extraordinar al Poliţiei Române pe toată durata investigaţiei care i-a vizat pe Mimoun KAABOUNI şi Mohammed SALEEM, investigaţie care a avut drept rezultat confiscarea a 2,3 tone de cocaină. În ultimii doi ani, Biroul DEA din Ankara (ACO) şi Biroul DEA Bucureşti (BCO) au derulat această investigaţie comună alături de Poliţia Română (IGPR), Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), Serviciul Antidrog, precum şi de alte agenţii partenere de aplicare a legii din Spania, Columbia, Olanda şi Dubai. Relaţiile de acest tip sunt elementul care aduc succesul în lupta împotriva acestor reţele complexe de traficanţi de droguri la nivel mondial”.

În cadrul discuţiilor s-a reafirmat disponibilitatea ambelor instituţii de a consolida parteneriatul dintre ofiţerii români de poliţie şi cei ai DEA, inclusiv prin identificarea unor noi modalităţi de colaborare şi pregătire comună de specialitate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version