Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, a anunţat că reprezentanţii acestei instituţii au rezervat deja zona Piaţa Victoriei pentru un protest de amploare.

Mitingul ar urma să aibă loc pe 4 octombrie, însă Hossu anunţă că guvernanţii încă mai pot dezamorsa situaţia dacă aprobă cele două revendicări ale sindicaliştilor.

Oamenii vor în primul rând să se renunţe la ideea de a trece contribuţiile sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. Sindicaliştii se tem că, dacă Guvernul va continua cu acest demers, veniturile nete ale angajaţilor de orice fel vor scădea.

De asemenea, sindicaliştii de la Cartel Alfa vor “modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederaţii sindicale înaintată guvernului”.

Sindicaliştii consideră că au extrem de multe de pierdut în acest moment, în condiţiile în care contractele colective de muncă sunt încheiate în acest moment, practic, între conducerea instituţiei şi reprezentanţi ai angajaţilor subordonaţi acestora.

Până la marele miting din 4 octombrie, sindicaliştii de la Cartel Alfa vor picheta zilnic sediile prefecturilor din fiecare judeţ.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version