Reprezentanții sindicatelor din Sănătate participă, marți, la consultări la Ministerul Muncii pe tema proiectului Legii salarizării unitare, care a stârnit deja vii dispute în rândul sindicaliștilor polițiștilor, nemulțumiți că dublarea salariilor de până în 4.000 de lei, anunțată de ministrul Olguța Vasilescu, le va prinde sporurile actuale, mai mici – la nivelul salariilor din anul 2009.

Consultările au început ieri, când ar fi trebuit să fie prezenți și sindicaliștii din Sănătate alături de cei din Ordinea Publică, însă întâlnirea a avut loc numai cu cei din urmă.

Astfel, ministrul Olguța Vasilescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, s-au întâlnit numai cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI) și ale personalului contractual din cadrul MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, reprezentanții sindicatelor și cei ai ministerelor au căzut de acord, în ansamblu, asupra proiectului Legii salarizării unitare.

“Totuși, reprezentanții MMJS au transmis partenerilor de dialog social că așteaptă sugestii, în perioada următoare, în cazul în care reprezentanții sindicatelor vor descoperi inadverdențe, după o mai atentă consultare a documentelor”, se arată în comunicat.

Sindicatele au ridicat, în cadrul acestei întâlniri, și alte probleme care țin de veniturile din prezent ale personalului MAI, convenindu-se ca ministerele cu atribuții în acest domeniu să poarte, în continuare, discuții cu reprezentanții salariaților, în vederea identificării de soluții.

Pe de altă parte, se va forma un grup de lucru la care va participa și specialiști din cadrul instituțiilor militarizate, ai căror angajați nu pot adera la mișcări sindicale, precizează Ministerul Muncii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version