Locuitorii din Sectorul 4 al Capitalei riscă să fie îngropați în gunoaie din cauza diferendumului dintre Primărie și reprezentanții companiei Rebu.

sursa foto romaniatv.net

Acordul dintre cele două părți se încheie pe 10 aprilie, iar reprezentanții Primăriei nu mai vor să prelungească înțelegerea avută cu compania respectivă.

Mai mult, Primăria a depus plângere penală împotriva celor de la Rebu, acuzându-i de înșelăciune pe șefii firmei amintite. Motivul este că cei de la Rebu ar fi prelungit cu de la sine putere contractele cu asociațiile de proprietari până la sfârșitul acestui an.

Primăria vrea să organizeze o nouă licitație publică pentru serviciile de specialitate și dă asigurări că, până la rezolvarea situației, poate prelua serviciul de ridicare a gunoiului și curățenia pe străzi cu ajutorul angajaților de la ADP Sector 4.

Chiar și așa, cei de la ADP Sector 4 nu pot prelua sarcinile mai devreme de 1 mai, astfel că pentru cel puțin trei săptămâni gunoiul ar urma să invadeze străzile sectorului.

“Deja Consiliul local sector 4 a delegat temporar gestiunea serviciului de salubrizare către SC ADP4. Vreau să știți următorul lucru. În luna iulie 2016, am notificat societatea comercială REBU SA că la data de 10 ianuarie expiră contractul. Această obligație era majoră din partea mea deoarece există o clauză contractuală foarte interesantă care spunea: “dacă în termen de 6 luni înainte de expirarea contractului, autoritatea contractantă nu face notificare, contractul se prelungește automat cu 10 ani. Noi de-a lungul acestor luni am făcut strategia de salubrizare, regulamentul, legislația în vigoare s-a schimbat în mod determinant, astfel încât ultimele modificări din luna noiembrie au și marcat momentul în care caietul nostru de sarcini era în lucru. V-aș ruga să-l citiți, este unul performant cu niște solicitări în concordanță cu anul 2017. Discutăm inclusiv de tomberoane inteligente care ne anunță în momentul în care sunt pline pentru că așa este în orice capitală europeană. În mod firesc, pentru asigurarea continuității, de la data de 10 ianuarie până pe 10 aprilie, am prelungit contractul cu SC REBU în concordanță cu prevederile legale. Din nefericire, societatea comercială SC REBU SA a crezut că acest contract este un drept moștenit. Probabil cei 20 de ani pe care i-au petrecut alături de administrația locală sector 4 i-au determinat să-și piardă percepția realității astfel încât obligațiile ce le reveneau, acelea de a asigura continuitatea serviciului de salubrizare, nu le-au respectat. Nu ne-au prezentat documentele, nu ne-au prezentat studiile de fundamentare ale prețurilor, nu ne-au predat tomberoanele, nu ne-au predat coșurile, nu ne-au predat utilajele”, a fost mesajul transmis de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version