Sute de membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST) protestează joi în fața sediului Guvernului, împotriva inechităţilor salariale, și cer demisia ministrului Ioana Bran.

Sunt angajaţi ai federaţiilor, complexurilor şi cluburilor sportive veniți din toată țara, ei declanșând greva de avertisment, cu amenințarea că vor intra în grevă generală în data de 8 august.

Mai întâi, protestatarii au fost la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, ministrul Ioana Bran şi-a luat zi liberă joi, deşi ştia că se organizează grevă de avertisment şi miting.

Liderii sindicaliștilor au avut o scurtă discuţie cu secretarul de stat Cosmin Butuza, care le-a transmis că nu le poate rezolva revendicările.

De la minister, cei 250 de angajaţi au plecat în marş spre Guvernul României.

Ei reclamă că au salariul de 1.300 de lei net și nu vor să aștepte majorările promise pentru 2022 de ministrul Ioana Bran.

“Au făcut grevă de avertisment, sunt deja la a doua, iar din 8 august le urăm succes celor din conducerea MTS în a suplini inactivitatea pe care şi-o asumă oamenii noştri. Pentru că săptămâna viitoare e grevă generală în tot sistemul de tineret şi sport. Să-şi asume dumnealor rezolvarea problemelor până în 2022. Deci când oamenii care asigură serviciile se vor opri din lucru, sportivii vor trebui să îşi facă singuri mâncarea sau curat în camere. Păi sunt antrenori cu sportivi la loturile naţionale care au pierdut bani la venitul net. Ce motivaţie să mai aibă aceşti oameni?”, a acuzat Dumitru Costin, liderul BNS, prezent la miting.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliat la Federaţia Publisind şi membru al Blocului Naţional Sindical, anunță că protestează în numele a peste 3.500 de salariaţi din Sport şi Tineret.

Conform conducerii SNST, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1.300 lei net/lună.

Revendicările SNST sunt: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, acordarea sporurilor – aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiilor sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante şi prelungirea contractului colectiv de muncă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version