Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, a fost audiat la DNA în dosarul miliardarului Ioan Niculae. În aceeaşi cauză a fost audiat astăzi şi Adriean Videanu.

ponta-sarbu
Sursă foto: activenews.ro

Ilie Sârbu a declarat la ieşirea din sediul DNA că are calitate de martor în dosarul de corupţie al miliardarului Nicolae.

“Dați-mi voie să nu fac comentarii, din două motive: unul – nu mai sunt om politic și știți bine că nu pot face. (…) Am rămas martor. (…) Despre ceea ce scrie în dosar nu pot vorbi”, a spus el.

Tata Socru Sârbu are şi el un dosar la DNA, fiind urmărit penal împreună cu Viorel Hrebenciuc pentru fapte de corupţie privind retrocedarea ilegală a 43.000 ha de pădure din județul Bacău.

Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc sunt acuzaţi că au făcut presiuni asupra şefului RNP Romsilva, Adam Crăciunescu – şi el cercetat penal.

Hrebenciuc, fost vicepreşedinte al Camerie Deputaţilor, a fost trimis în judecată în 22 ianuarie a.c. împreună cu 16 inculpaţi în dosarul retrocedării ilegale.

Cauza lui Ilie Sârbu fiind disjunsă din acest megadosar.

Cu dosar penal, numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi

Acest lucru nu a împiedicat Parlamentul să voteze masiv pentru ca Tata Socru să fie numit în 17 septembrie vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani. Scorul în plenul reunit al Parlamentului a fost următorul: 290 de voturi „pentru” şi 108 „împotrivă”.

Până la acea dată, Ilie Sârbu a fost liderul grupului PSD din Senat şi vicepreşedinte PSD. Pentru a-şi prelua noua funcţie, el a demisionat din Parlament.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version