Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, trei cetăţeni tibetani care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.

Persoanele în cauză au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă i-au detectat pe cei trei tibetani cu ajutorul echipamentelor de supraveghere, pe direcţia localităţii Negru Vodă, judeţul Constanţa. Cele trei persoane se deplasau dinspre teritoriul Bulgariei spre interiorul ţării.

S-a declanşat o acţiune specifică, cele trei persoane fiind reţinute de către poliţiştii de frontieră, la aproximativ 800 de metri distanţă de statul vecin şi conduse la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni chinezi, originari din Tibet, un bărbat în vârstă de 42 de ani şi cei doi copii ai săi în vârstă de 19, respectiv 26 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii tibetani fiind predaţi către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version