Trei mineri de la Mina Lupeni au fost prinşi joi sub pământ.

sursa foto mesagerulhunedorean.ro

S-a înregistrat o surpare a minei pe o suprafaţă de circa 10 metri lungime. Opt ortaci au reuşit să iasă din mină pe propriile picioare, însă trei colegi de-ai lor au rămas blocaţi sub pământ.

Deşi iniţial se spera ca operaţiunea de salvare să nu dureze mai mult de o oră, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia inclusiv Raed Arafat, şeful SMURD, şi ministrul Energiei, Toma Petcu, lucrurile s-au tărăgănat.

Din cauza pericolului de surpare continuă, salvatorii au ajuns foarte greu la minerii prinşi sub pământ.

Primul miner la care s-a ajuns se afla în stare foarte gravă. Bărbatul a fost strivit de tonele de pământ, astfel că avea numeroase răni, mai ales la nivel muscular, şi dureri insuportabile.

A fost scos conştient de sub pământ, dar a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, în stare de comă indusă pentru a nu suferi un şoc din cauza durerilor.

Al doilea miner la care s-a ajuns a fost mai norocos. El a reuşit să se adăpostească. A fost scos de sub pământ în stare stabilă, fără răni grave. A fost internat la spitalul din Petroşani pentru a fi ţinut sub supraveghere.

Din păcate, al treilea miner prins sub pământ a fost găsit fără suflare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version