Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a făcut, joi, câteva declaraţii uluitoare.

Într-o intervenţie avută la B1 TV, Dumitraşcu a precizat, printre altele, că un angajat al Penitenciarului Rahova a murit pe 27 decembrie, pentru că şefii nu l-au crezut că este bolnav.

Bărbatul se pregătea să intre în post în momentul în care le-a spus şefilor săi că nu se simte bine şi ar trebui să fie înlocuit. Aceştia nu numai că nu au luat vreo măsură, dar l-au şi trecut pe un post unde urma să activeze de unul singur.

După aproximativ două ore, bărbatul a fost găsit fără suflare. Iar şeful sindicaliştilor din penitenciare consideră că bărbatul putea fi salvat dacă se accepta trimiterea lui acasă sau la o unitate medicală ori dacă nu era pus într-un post în care să stea singur, respectiv unde nimeni să nu-i poată oferi primul ajutor.

“Incidentul s-a produs în 27 decembrie. La acest moment ştiu că Administraţia Penitenciarelor face verificări, dar vă daţi seama că ancheta se desfăşoară cu dificultate în condiţiile în care incidentul s-a petrecut chiar înainte de minivacanţa de Anul Nou.

Se pare că colegul nostru a raportat la intrarea în serviciu că nu se simte bine şi a solicitat să fie înlocuit. A fost mutat într-un post de pază, ceea ce mi se pare o greşeală. Practic a fost lăsat singur. A fost găsit după vreo două ore în stare de inconştienţă, a fost chemat SMURD-ul s-a încercat o operaţie, dar acesta nu a mai putut fi savat.

Se pare ca avea afecţiuni cronice. Era un angajat cu experienţă. Avea cel puţin 12 ani de vechime în serviciu”, a declarat Dumitraşcu.

Şeful sindicaliştilor din penitenciare trage un semnal de alarmă şi în legătură cu analizele tot mai proaste ale paznicilor din închisori: “Se fac analize anuale, dar ele ies din ce în ce mai proaste. Sunt foarte multe boli pricinuite de stres, legate de circulaţia sanguină şi care ţin de condiţiile de lucru dificile. Din păcate, acest caz demonstrează că nu se iau măsuri concrete”. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version