Un incident deosebit de grav s-a petrecut sâmbătă dimineaţa în Bucureşti.

Un cămin de bătrâni din Sectorul 3 al Capitalei a luat la foc. Incendiul s-a manifestat violent, propagându-se la mai multe clădiri din apropiere.

Din păcate o persoană a murit, iar 19 au fost rănite. Bilanţul este atât de grav şi pentru că incendiul s-a produs într-un moment în care în clădire nu erau mulţi angajaţi ai căminului, iar cei mai mulţi dintre bătrâni erau ţintuiţi la pat.

Majoritatea răniţilor s-au intoxicat cu fum, inclusiv un pompier, iar unul dintre bătrânii răniţi a suferit o luxaţie după ce s-a prăbuşit pe scări.

Pompierii au avut nevoie de mai multe ore pentru a lichida incendiul din cauza condiţiilor nefavorabile, căminul fiind construit pe o stradă îngustă, înfundată şi care avea probleme din cauza alimentării cu apă.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi dacă căminul avea toate autorizaţiile necesare. Mai multe persoane au fost audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov şi Spitalul Bagdasar Arseni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version