Un fost ofiţer MApN taxează declarația cinică a senatorului ALDE Daniel Barbu făcută ieri și potrivit căreia politicienii au o meserie mai riscantă decât cea a soldaților din Afganistan. 

militar, mort, MApN

”Am participat la 3 misiuni în Afg (Afganistan – n.r.), domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se afla în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt şpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afg pe o diurna egala cu 40% din diurna unui politician. Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveţi pe nas)”, a scris pe Facebook Florin Paul Valea, ofiţer MApN.

Acesta a postat și o imagine revelatoare;

militari morti

Barbu: De ce să îmi pară rău?

Senatorul ALDE Daniel Barbu nici nu se gândește să îşi ceară scuze pentru afirmaţiile sale.

”Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înţeleg. E o meserie grea şi riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus ieri (vineri – n.r.) că ştirile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiţi-vă că politicienii, în general, sunt judecaţi după ştiri pe surse. Deci este o meserie riscantă”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax.

Din lac în puț, Daniel Barbu a dat-o ca exemplu pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul PSD al municipiului Craiova, judecată pentru multiple infracțiuni de corupție, inclusiv de luare de mită.

”Îşi vedea de treabă ca primar şi s-a trezit arestată. Nu vi se pare că e un risc?! Adică nu înţeleg dezbaterea. Eu am spus o banalitate, au mai spus-o şi alţi politicieni înaintea mea de sute de ori. Chiar nu înţeleg. Nu am spus viaţa, dar nu s-a citat exact ce am spus. Am spus: sigur că nu-şi pune viaţa în pericol, îşi pune libertatea, sănătatea. (…) Evident că nu-şi pierde cu adevărat viaţa, am şi spus-o. Consideraţiile mele, că nu au fost declaraţii, că mă adresam celor 1.500 de aleşi locali şi voiam să îi îmbărbătez, să le spun că şi-au ales o meserie grea şi că îi felicit pentru asta, că toată lumea e pe capul politicienilor, că sunt corupţi, hoţi, ultimii oameni, că toată lumea e minunată în ţara asta, cu excepţia politicienilor”, a mai spus senatorul ALDE.

El strecoară și o minciună, susținând că a spus că meseria de politician este “la fel de periculoasă”, nu “mai periculoasă”:

“Declaraţia mea a fost extrem de bine calibrată, că am spus <<uneori e la fel de periculoasă la fel ca misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că nu-şi riscă viaţa, dar îşi riscă sănătatea, libertatea”.

Conducător de doctorat în științe politice la UB

Daniel Barbu este profesor de științe politice și conducător de doctorat la Universitatea din București. El a făcut parte din CNATDCU numit în 2012 pentru albirea plagiatului lui Victor Ponta.

Barbu nu este la prima abatere în privința declarațiilor: în decembrie 2013, pe vremea când era ministru al Culturii în guvernul Ponta, a fost nevoit să demisioneze după ce a spus că suma alocată programului național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este prea mare în comparație cu cea alocată Culturii.

“Dacă nu își cere scuze, are onoare și demnitate inferioară unui cățel militar cu grenada de exercițiu în gură”

Florin Paul Valea a revenit cu un mesaj:

“Domnule Daniel Barbu, daca nu aveti minima decenta sa cereti scuze public familiilor celor raniti sau decedati in teatrele de operatii, consider ca acest catel militar care are in gura o grenada de exercitiu are onoare si demnitate superioara dv.”.

Mesajul este însoțit de imaginea cu cățelul militar:

valea paul florin afganistan, militar, câine, genist, bombă

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version