Un TIR a lovit un microbuz cu 20 de pasageri joi dimineață în localitatea Ivești, situată între Bârlad și Adjud, la intersecția dintre DN1A Podul Turcului – Bârlad și DJ 243A, mai mulți răniți fiind transportați la spital iar doi, încarcerați.

accident, tir, ambulana, eicopter, pompieri, smurd

Autoritățile au activat Codul roșu de intervenție.

“Este vorba despre un microbuz cu 20 de persoane. La faţa locului s-au deplasat forţe şi mijloace de la ISU Vaslui şi Sălaj. De asemenea, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie, fiind prealertate şi judeţele vecine Bacău şi Galaţi, precum şi elicopterele SMURD de la Galaţi. În urma evaluării la faţa locului, 6 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, fiind transportate la compartimentele de primiri urgenţe de la Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

La fața locului s-au deplasat 5 ambulanțe, dintre care două ale Serviciului de Ambulanță, două mașini cu echipaje de prim-ajutor și mașina de Terapie Intensivă Mobilă.

Totodată, s-a intervenit cu două autospeciale pentru descarcerare.

Dintre răniți, cinci sunt în stare gravă, dar conștienți, cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi sau policontuzii prin accident rutier.

S-a circulat pe un singur sens pe drumul care face legătura între Bârlad şi Adjud, celălalt sens fiind blocat de salvatori, traficul fiind îngreunat și pe DN11A Podul Turcului – Bârlad.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version