Reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DNA Braşov, Remus Truică şi Dan Andronic au fost eliberaţi în noaptea de joi spre vineri.

truica

S-a ajuns la această situaţie pentru că ordonanţele de reţinere au expirat, iar magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă nu au luat o decizie dacă îi arestează preventiv pe cei doi sau nu.

UPDATE 21 decembrie: ÎCCJ a decis, definitiv, ca Remus Truică şi Răzvan Roşu să rămână în arest la domiciliu iar Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu, sub control judiciar. 

UPDATE ora 17.00: Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov i-a salvat de după gratii pe toţi cei 5 inculpaţi: Remus Truică şi avocatul Răzvan Roşu au fost plasaţi în arest la domiciliu iar Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu, sub control judiciar. 

Există informaţii conform cărora magistraţii vor să-l audieze şi pe Prinţul Paul de România, un alt nume greu implicat în dosarul de foarte multe milioane de euro, înainte de a decide soarta fiecăruia dintre suspecţi.

Prinţul Paul a refuzat să dea ochii cu procurorii DNA în ultimele două zile, el ajungând la sediul DNA Braşov abia vineri dimineaţa.

Evident, cei implicaţi în dosar îşi pasează pisica de la unul la altul. Dacă Remus Truică şi Dan Andronic susţin că au acţionat strict la solicitarea Prinţului Paul, acesta din urmă dă vina pe fostul şef de cabinet al fostului premier Adrian Năstase şi spune că este o victimă a maşinaţiunilor puse la cale de Truică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version