În jur de 50.000 de oameni s-au adunat sâmbătă seara în centrul Capitalei, pentru a protesa împotriva politicienilor și, în special, împotriva social-democraților și a lui Liviu Dragnea.

Atmosfera a fost una extrem de încinsă și nu au lipsit incidentele nedorite, unul dintre acestea fiind cel în care un jandarm lovește mai mulți protestatari.

Pus la zid pentru intervenția sa brutală, jandarmul recunoaște că “îmi dau și eu seama că pe imagini nu arată deloc bine. Nu am vrut să arăt că așa intervine Jandarmeria. Au fost doar lovituri de oprire, nu am vrut să fac rău nimănui”.

Mai mult, jandarmul dă vina pe tensiunea momentului și pe îndeplinirea ordinelor și recunoaște că “aveam ordine să intervenim și mai dur, dacă situația o solicita”.

Pe de altă parte, protestatarul lovit cel mai tare de jandarm susține că a primit un pumn în zona capului, o lovitură care “m-a amețit pe moment, în special pentru că a venit prin surprindere, nu mi-am dat seama cine m-a lovit”.

Protestatarul susține că lovitura nu a avut o intensitate foarte mare, dar asta și pentru că “aveam un fes gros și două glugi ca să mă feresc de frig”.

Șefii Jandarmeriei București dau asigurări că agresorul va fi pedepsit pentru intervenția brutală, dar nu se pune problema unei sancțiuni foarte dure.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version