Primele analize realizate de specialiştii de la Spitalul Floreasca arată că cele mai multe dintre victimele din Club Colectiv au suferit din cauza unor otrăvuri inhalate.

sursa foto: evz.ro
sursa foto: evz.ro

Doctorul Ioan Lascăr, şeful secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, a anunţat, luni, că victimele teribilului incident de vineri seara au inhalat combinaţii de otrăvuri greu de imaginat.

Flăcările au transformat materialele din club într-o combinaţie de monoxid de carbon cu acid cianhidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen şi xilen.

Ioan Lascăr susţine că o asemenea combinaţie de otrăvuri nu s-a mai văzut în istoria medicinei şi că un om poate supravieţui doar printr-o minune după ce inhalează asemenea substanţe.

“O astfel de combinaţie de otrăvuri pentru o fiinţă umană cu greu şi-ar putea-o imagina cineva. Dominanta în componenţa gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon şi imensa majoritate a pacienţilor erau sub influenţa intoxicaţiei cu monoxid de carbon, de asemenea era prezent acid cianhidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen şi xilen. Prin asocierea cu inhalarea gazelor cu toxicitate şi cu căldura mare a determinat acest tip de evoluţie cu totul şi cu totul imprevizibilă şi nemaiîntâlnită”, a declarat doctorul Ioan Lascăr.

Şeful secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca susţine că se fac toate eforturile necesare pentru salvarea celor răniţi şi că reprezentanţii ministerului Sănătăţii discută cu omologii lor din alte ţări pentru a găsi o soluţie împotriva acestei intoxicaţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version