După avertizarea Cod Galben de vânt în toată țara și de ninsori la munte, meteorologii anunță răcirea vremii începând de sâmbătă.

chiciura-ninsoare-Jean-Mihai-PALSU-550x308

Sâmbătă, temperaturile se vor încadra între -2 si 8 grade ziua și între -11 si -1 grad noaptea, uşor mai scăzute în depresiuni.

În nordul, nord-estul şi centrul tării vor fi înnorări temporare şi va mai ninge, in general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania.

În restul teritoriului vor fi înnorări trecătoare şi fulguieli izolate.

În timpul zilei, vântul va avea intensificări temporare în sudul, centrul şi estul ţării, spulberand trecător zăpada în nordul Moldovei şi în Transilvania.

Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu depunere de chiciură.

Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zăpada.

Și la București vântul va avea unele intensificări, dar la cote mult mai reduse decât vineri. Temperaturile vor scădea ușor, astfel că ziua vor fi 6…7 grade iar noaptea, -4 grade.

Duminică, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 si 6 grade, iar cele minime între -13 si -1 grad, usor mai coborâte în zonele depresionare.

În nord, nord-est și zona Carpatilor Orientali va ninge slab, pe arii restranse.

Vantul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zăpada.

Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version