Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 26.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

Miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în ţară patru bărbaţi, trei cetăţeni maghiari şi un cetăţean român, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, la volanul unor autoturisme înmatriculate în Ungaria, Ucraina şi România.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunţite asupra maşinilor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spaţii special amenajate în rezervor, într-o canistră, în sistemul de ventilaţie, într-un lonjeron, în portiere, în tavan şi în spătarele scaunelor, cantitatea totală de 1.242 pachete cu ţigări, diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 5.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferii au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismele folosite în activitatea infracţională au fost reţinute de către autorităţile vamale până la plata amenzilor, având în vedere că aveau spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Tot miercuri, la nivelul Serviciului Teritorial P.F. Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, lucrătorii noştri au observat, pe raza localităţii Brodina de Sus, jud. Suceava, un autoturism marca Mitsubishi Shogun, fără numere de înmatriculare. La vederea patrulei poliţiei de frontieră, şoferul autoturismului în cauză a mărit viteza de deplasare, îndreptându-se spre un drum forestier, până în apropierea unui râu, unde a abandonat autoturismul şi a fugit în pădurea din apropiere.

In autoturismul abandonat, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate şi în portbagaj mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea totală de 14.990 pachete ţigări, în valoare de 175.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Nu în ultimul rând, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, 21 de baxuri cu ţigări.

Coletele au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 10.500 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 122.800 lei.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version