Agitaţie mare, marţi dimineaţa, la Complexul Energetic Oltenia, unde zeci de mineri au anunţat că au intrat în greva foamei.

În ciuda unei ploi torenţiale, minerii s-au mutat în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia şi şi-au manifestat intenţia de a rămâne acolo până când le vor fi rezolvate doleanţele.

Oamenii cer, printre altele, ca de la 1 decembrie toţi salariaţii să beneficieze de creşteri salariale, astfel încât angajaţii să fie plătiţi în raport cu munca depusă.

De asemenea, sindicaliştii solicită îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, pentru a se evita incidente care să se lase cu victime.

Mai mult, sindicaliştii solicită şi mai mult respect din partea conducătorilor instituţiei, care au anunţat disponibilizări, deşi Complexul Energetic Oltenia a înregistrat profit, iar bugetul de salarii agreat ar permite păstrarea tuturor angajaţilor.

Nu în ultimul rând, sindicaliştii, care sunt supravegheaţi de mai multe echipaje medicale, au amintit de un episod neplăcut înregistrat luni, când şefii instituţiei au părăsit incinta Complexului cu doar 15 minute înainte de a avea loc o rundă de negocieri stabilită încă de săptămâna trecută. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version