În perioada 1-8 octombrie are loc la București cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de povești”, ce reunește peste 50 de evenimente prezentate de 23 de teatre și companii teatrale din 9 țări. 

tatru festival

Timp de o săptămână, copiii, părinții, educatorii dar și profesioniștii din domeniul teatrului pentru copii sunt invitați să urmărească producțiile programate.

Au fost selectate spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomimă, precum și spectacole senzoriale pentru bebeluși.

Vor fi și evenimente conexe, propuse anual de Teatrul Ion Creangă: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artiști, conferințe sau dezbateri.

Printre participanții la această ediție se numără artiști din Italia (Teatrul Principio Attivo, La Baracca — Testoni Ragazzi, Teatrul Scarlattine, Teatrul Belcan), Spania (Compania Da.Te Danza, Teatrul Paraiso), Franța (Compania Act2), Belgia (Teatrul De Spiegel), Polonia (Teatrul de animație din Poznan), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Grecia (Teatrul de păpuși Hop Signor) și Israel (Teatrul Nephesh și Teatrul Svironi).

Programul este completat de reprezentații susținute de 10 teatre, companii independente și asociații culturale din România: Opera Comică pentru Copii, Teatrul de animație Țăndărică, Compania Hopa-Trop, Asociația Punctart, PETEC — Asociația pentru Teatru și Carte și Teatrul Ion Creangă (București), Teatrul de Păpuși ‘Gulliver’ (Galați), Teatrul Municipal ‘Csíki Játékszín’ (Miercurea Ciuc), Teatrul ‘Regina Maria’, Trupa Arcadia (Oradea) și Reactor de creație și experiment — Mini Reactor (Cluj Napoca).

Deschiderea oficială este programată sâmbătă, 1 octombrie, ora 18:00, cu spectacolul de teatru dans ‘Zbor prin povești’, o producție a Teatrului Ion Creangă. Reprezentația este găzduită de Teatrul de Comedie – Sala Nouă, teatru partener al Festivalului, alături de Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Palatul Național al Copiilor, Teatrul de animație Țăndărică și Creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Lista spațiilor partenere este completată de o serie de unități școlare din Capitală, la sediul cărora Teatrul Ion Creangă organizează în regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

Programul Festivalului și mai multe informații despre spectacolele invitate sunt disponibile pe www.fitc.ro șiFacebook.com/TeatrulIonCreanga

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim, pewww.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Cărturești și Humanitas) și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, aflată în Piața Amzei, nr. 13, nr. tel. 0767.934.374.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version