Sanda Manu, regizor de teatru şi profesor universitar la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, a murit la vârsta de 89 de ani.

UNATC a transmis următorulmesaj:

„Anunțăm cu enormă tristețe stingerea din viață a profesoarei și regizoarei de teatru Sanda Manu.

A fost o onoare pentru noi, ca una dintre personalitățile cele mai respectate și îndrăgite în lumea teatrului, un exemplu profesional demn de urmat, a fost și profesor al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București.
 
Sandu Manu a absolvit cursurile Facultății de Regie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A fost profesor, regizor de teatru și de televiziune, montând spectacole pe scene din țară și străinătate, distinse cu numeroase premii. Din 2009 este Doctor Honoris Causa al UNATC.
 
Condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi! Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Actorul Mihai-Gruia Sandu a scris pe Facebook:

„În 1988, această Mare Doamnă m-a rugat să-i fiu asistent la clasa domniei sale de Arta actorului la IATC; de atunci am parcurs toate etapele (complicate) ale ceea ce pot numi pedagogie de teatru. Curente, mode, ‘descoperiri’ au trecut cum trec norii pe cer, dar esenţialul (cel învăţat de la Sanda) nu avea cum să se schimbe. Dar timpul (chiar dacă pare să nu existe!) cere totuşi tribut; eu am părăsit şcoala de teatru, iar Marea Doamnă a părăsit această lume, lăsându-ne (teatral) mai săraci, mai superficiali, mai lipsiţi de respect, credinţă, umor, bun gust şi rafinament! Toţi cei care au avut onoarea şi norocul să vă întâlnească vă vor iubi mereu şi vă vor păstra amintirea plină de lumină! Rămas bun, Sanda Manu!”.

Şi actorul Andi Vasluianu a transmis un mesaj: „Vă mulţumesc pentru tot! Dumnezeu să vă odihnească!”.

Mesaje de condoleanţe au postat pe pagina de socializare mai mulți actori, între care Oana Pellea, Victoria Cociaş, Ioana Calotă-Philippide, Bacs Miklos, regizorul Paul Cozighian.

Sanda Manu s-a născut la 6 august 1933 şi a fost căsătorită cu actorul Ştefan Tapalagă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version