Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București se declară “profund șocat” de agresiunile jandarmilor împotriva protestatarilor de la Mitingul Diasporei, pe care i-au gazat cu lacrimogene în mod repetat iar în final, i-au izgonit cu tunuri de apă din Piața Victoriei, fugărindu-i și lovindu-i cu bastoane încă 3 ore pe străzile din zonă, până la Gara de Nord.

Ion Caramitru

Iată întreaga declarație a lui Ion Caramitru:

“Sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat vineri 10 August în fața Guvernului României. În dimineața acelei zile am zburat spre Elveția pentru a susține, a doua zi, un spectacol poetic în fața românilor din Lucerna și împrejurimi. Am putut vedea, pe internet, tot ce s-a petrecut în Piață. Am trăit practic același șoc pe care l-am avut la Chișinău privind la televizor ce se petrecea la București în 1990, când în 13-15 Iunie minerii făceau legea în Capitală.

Și atunci, ca și acum am, ajuns la București prea târziu pentru a mai întreprinde ceva.

Și atunci, ca și acum, am simțit că parcă un blestem ne însoțește, că nu ne vom putea rupe niciodată de umbra zâmbitoare a lui Iliescu.
Declar public că mă simt solidar cu cei care au suferit nevinovați, că moralmente am fost și eu în piață vineri 10 August 2018 aspirând gaze lacrimogene și încasând lovituri de baston alături de fiii mei și de toți oamenii maltratați acolo. Oameni nevinovați și demni de condiția lor de cetățeni ai unui stat de drept”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version