Zece reprezentaţii ale spectacolului Carina pe drumul spre casă vor avea loc în această toamnă la Sala Studio a Teatrului Odeon, pentru copii aflaţi în situaţii socio-economice dificile, cu vârsta între 6 şi 11 ani.

Reprezentațiile spectacolului Carina pe drumul spre casă încep în weekend-ul 23-24 septembrie și continuă în luna octombrie, iar accesul este gratuit pentru toți micii spectatori și însoțitorii lor.

Inițiatorii proiectului – cei de laAsociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă – își doresc să asigure continuitatea acestui spectacol pentru a expune un număr cât mai mare de copii la un act cultural de valoare ce stimulează creativitatea și îi apropie de orașul în care trăiesc.

Spectacolul spune povestea Carinei, o fetiță care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile orașului unde locuiește. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă.

Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz.

Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.

Spectacolul este creat de o echipă de artiști tineri, interesați de zona educației non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât și actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu și Andrei Barbu au activat și continuă să o facă în zona educației culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole de teatru dedicate copiilor.

Echipa de creație a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr – care semnează decorul și costumele și de Petre Ancuța – care a compus muzica originală.

Reprezentațiile spectacolului Carina pe drumul spre casă încep în weekend-ul 23-24 septembrie și continuă în luna octombrie, iar accesul este gratuit pentru toți micii spectatori și însoțitorii lor.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version