Patru dintre cinematografele din Capitală, închise în urmă cu câțiva ani din cauza lipsei autorizației de securitate la incendiu, au trecut în administrarea Primăriei Sectorului 1 în baza unei hotărâri a Consiliului Local aprobate în 4 mai.

Astfel, cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești” și terenul aferent Cinematografului ”Grădina Parc” au fost preluate de administrația locală de la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor “România Film” București (RADEF).

Totodată, bunurile mobile aflate în inventarul sălilor și grădinilor de spectacol cinematografic au fost predate către Consiliul Local Sector 1.

“Vom reabilita cinematografele pe care le-am preluat pentru a le reintroduce în circuitul cultural și pentru a le pune la dispoziția bucureștenilor. Vom crea astfel o infrastructură capabilă să susțină proiecția de film cinematografic, dar și orice formă de activitate culturală”, afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În luna februarie 2016, administrația locală a trimis o scrisoare Ministerului Culturii prin care solicita preluarea de către Consiliului Local Sector 1 a cinematografelor din această zonă administrativă pentru a fi consolidate, reabilitate și redate circuitului public.

Cinematografele s-au aflat în administrarea RADEF, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii. Unele dintre ele se află într-o stare avansată de degradare, astfel că vor fi consolidate și modernizate.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version