Împrejurarea extraordinară pe care a reprezentat-o prima vizită a unui Papă la Milano după cinci sute de ani a însemnat și primirea solemnă a Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea în templul artei lirice, Teatrul alla Scala, unde artista desemnată să-l întâmpine era nimeni alta decât Regina della Scala, marea soprană Mariana Nicolesco. 

         Iar atunci când Sfântul Scaun pregătea evenimentul mondial care avea să fie Primul Concert de Crăciun în Vatican, Papa o invita să cânte în celebra Sală Nervi din incinta Palatului Papal în fața a zece mii de spectatori, și în același timp pentru un miliard de oameni care o urmăreau prin Mondovisione pe planeta întreagă. 

         Ea cântase capodopere ale muzicii sacre în cele mai prestigioase săli de concert din atâtea și atâtea țări, iar acum alegea să prezinte lumii splendidele colinde românești dedicate Nașterii Mântuitorului. Trei Crai de la Răsărit, O ce veste minunată și Sus la Poarta Raiului erau astfel transpuse pentru prima oară pentru cor și orchestră simfonică de muzicologii Vaticanului, vocea de aur a sopranei fiind acompaniată de Corul și Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia de la Roma. 

Colindele noastre cântate de Mariana Nicolesco în Vatican

         Mariana Nicolesco trăiește și azi bucuria reîntâlnirii cu Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea, cu ocazia vizitei acestuia în țara noastră. Invitată de Președinția României, de Vatican și de Patriarhie, avea să-i fie dat, în prima zi a vizitei, să-l audă pe Preafericitul Teoctist adresându-se Papei Ioan Paul al II-lea: – Sfinte Părinte, Sfinte Părinte, o cunoașteți pe Diva noastră Divină? Cuvinte de Patriarh către Papă! Iar Papa o cunoștea prea bine și de mult, evocând împreună cu ea vizita Sa la Scala și magia colindelor cântate de inegalabila artistă.

         Acea feerică Sărbătoare a Crăciunului în Vatican avea să fie un moment de glorie pentru Mariana Nicolesco și pentru țara noastră, iar noi la Realitatea Plus suntem fericiți să împărtășim cu telespectatorii noștri, în seara de 24 Decembrie începând cu orele 21, acele clipe de neuitat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version