Orchestra de Cameră Radio şi dirijorul Cristian Oroşanu vor susţine miercuri, 8 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, un concert special de Ziua Internaţională a Femeii.

Cristian Orosanu conduce concertul de miercuri

Cu această ocazie se doreşte sărbătorirea eternului feminin prin intermediul unui mix de melancolie şi acorduri ritmate. 

Programul serii va debuta cu Adagio în sol minor pentru orchestră de coarde, de T. Albinoni şi va continua, în prima parte, cu Arii şi dansuri antice de O. Respighi. Serenada Italiană de H. Wolf va ţine capul de afiş al celei de a doua părţi a concertului, urmată de Variaţiuni pe o temă de Ceaikovski în mi minor, op. 35a, de A. Arensky, şi se va încheia cu selecţia de şase dansuri româneşti de B. Bartók.

Preţul unui bilet pentru acest eveniment variază între 20 şi 30 de lei, tichetele putând fi achiziţionate de pe eventim.ro, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, din librăriile Cărtureşti şi Humanitas, din benzinăriile OMV şi de la casa de bilete a Sălii Radio. 

Cristian Oroşanu a avut prestaţii încununate cu succes la Orchestre de Paris, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, al orchestrelelor Tonhalle Zürich, BBC Scottish, Lamoureux, Israel Kibbutz, Orchestre National Porto, dar şi al orchestrelor filarmonice din Strasbourg şi Bruxelles. Dirijorul Cristian Oroşanu este în prezent dirijor-şef permanent al Filarmonicii din Braşov şi fondator al orchestrei Kamerata Kronstadt.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version