Pe 17 decembrie, la aniversarea a 250 de ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, Teatrul Odeon alături de Asociația Clasic e Fantastic vă oferă online, gratuit, începând cu ora 11:00, spectacolul „Copilăria lui Beethoven”.

Spectacolul, disponibil pentru 48 de ore, va fi transmis prin LiVE streaming pe pagina Teatrului Odeon de Facebook și pe canalul propriu de YouTube.

Copilăria lui Beethoven”, proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani, este cel de-al șaptelea spectacol din seria Clasic e Fantastic – „Copilăria marilor muzicieni”.

Spectacolul invită copiii și părinții să viziteze timp de o oră Germania secolului XVIII, un bun prilej de a-l cunoaște pe micuțul Ludwig van Beethoven.

Este prezentată povestea celui care a îmbogățit tezaurul universal al muzicii clasice atât prin marile simfonii, prin sonatele și concertele sale pentru vioară și pian, cât și printr-un nou procedeu tehnic muzical: variațiunea pe temă dată.

Veți descoperi mai multe despre variațiunile muzicale și despre istoria clavecinului, a orgii.

Prezenţa unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat find faptul că niciun teatru, cu excepţia celor de profil, nu-şi manifestă interesul pentru de programe educative şi cu atât mai puţin pentru producţii care se adresează unor spectatori atât de… tineri.” – Oana Medrea

Copilăria lui Beethoven

Cu:
Povestitorul Sol – Filip Ristovski
Sică – Alexandra Badea
Lola – Monica Ciută
Ludwig van Beethoven – Valeria Cristea
Rică – Irina Sârbu
Johann van Beethoven – Alexandru Unguru
Pianista: Raluca Ouatu
Violonista: Monica Buștean
Concepția păpușilor: Aurelia Bădulescu
Decorul și costumele: Sânziana Tarța
Regia: Monica Ciută
Scenariul: Emanuel Ciocu
Consultant de specialitate: Cristina Sârbu
Editare video: Dan Laurențiu Ciurea

Trailer-ul spectacolului poate fi văzut pe YouTube aici.

Cartea „Copilăria lui Beethoven, semnată de Monica Ciută și Irina Sârbu, coordonator Cristina Sârbu, apărută anul acesta la Editura Muzicală, având la bază piesa de teatru, al cărui scenariu a fost scris de Emanuel Ciocu, poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Asociației  Clasic e Fantastic aici. Volumul include ilustrații realizate de elevii Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” din București, îndrumați de profesor Maria Cosmina Dragomir și a fost realizat cu sprijinul Institutului Goethe din București.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version