Cu câteva ore înainte de gala Premiilor OSCAR, lumea filmului a încasat o lovitură dură.

S-a anunțat decesul celui care a fost actorul american David Ogden Stiers, devenit celebru grație rolului “Maior Charles Emerson Winchester” din serialul MASH.

Stiers a murit la vârsta de 75 de ani, la reședința sa din Newport, Oregon, SUA. Actorul a murit din cauza complicațiilor produse de cancerul la vezică, boală de care Stiers suferea de mai mulți ani.

Stiers și-a început cariera de actor în teatru, la San Francisco, alături de compania California Shakespeare Theater și a debutat în film în 1971, având un rol minuscul în pelicula THX 1138, film realizat de legendarul George Lucas și în care rolurile principale au fost interpretate de Robert Duvall și Donald Pleasence.

Stiers a apărut pentru șase sezoane în serialul MASH, obținând grație acestui rol două nominalizări la Premiile Emmy.

Și-a încercat norocul și în muzică, carieră ce a culminat cu o nominalizare la Premiile Grammy în 1993, la categoria cel mai bun album, pentru coloana sonoră a peliculei “Beauty and the Beast”, proiect la care a colaborat cu nume legendare precum Celine Dion sau Angela Lansbury.

În ciuda gravelor probleme de sănătate, Stiers și-a continuat cariera de actor până spre finalul vieții. Anul trecut a apărut în două pelicule, “Neil Stryker and the Tyrant of Time”, alături de Rob Taylor și Nic Costa, și “The Joneses Unplugged”, alături de Misha Barton și Sean Faris.

 

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version