Programul complet al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), ajuns la a30-a ediție, a fost publicat, marți, pe site-ul oficial www.sibfest.ro, iar de miercuri, 26 aprilie, vor fi puse în vânzare biletele.

FITS 2023 va avea loc în perioada 23 iunie – 2 iulie, când transformă municipiul Sibiu şi câteva dintre localităţile din judeţ într-o imensă scenă, pe care vor fi oferite publicului peste 800 de evenimente culturale, cu participanţi din aproape 80 de ţări, a anunţat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac.

„Este o întâmplare unică pe care o trăim şi ne bucurăm că la 30 de ani putem să venim cu acest dar profesionist ca toţi spectatorii din România şi din lume să poată să vadă toate spectacolele. Preţul biletelor este la fel ca şi în 2022, fiind cuprins între 30 şi 150 de lei”, a precizat Constantin Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă.

Majoritatea spectacolelor vor fi însă gratuite, fiind prezentate în aer liber, în diverse locuri din centrul municipiului Sibiu.

Ediţia din acest an vine cu două noutăţi: un sezon sibian, în care toate instituţiile de cultură din municipiu vor participa la FITS cu spectacole, concerte, expoziţii şi va fi prezentată o secţiune specială dedicată lui George Banu.

„Festivalul în integralitatea lui este în memoria George Banu, pentru că sunt puţine ţări în lume care să fi avut personalităţi de talia lui George Banu. El este de neînlocuit. Facem o secţiune specială”, a arătat Constantin Chiriac.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version