Filmul “Moromeţii 2”, în regia lui Stere Gulea, a fost marele câştigător al Galei Premiilor Gopo, marți seară la TNB, obținând opt distincţii.

Directorul de imagine, Vivi Drăgan Vasile, a primit, pentru imaginea filmului “Moromeţii 2”, premiul Romanian Society Of Cinematographers (RSC).

Aceeaşi peliculă a câştigat şi Premiul Publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2018 – 192.122 de spectatori şi încasări de 3.774.261,31 lei.

Evenimentul a fost prezentat de actorul Alexandru Bogdan şi a cuprins şi o serie de clipuri video care au parodiat momentul 10 august 2018.

“Un documentar original, marca Gopo, în onoarea zilei de 10 august. (…) Ca să nu mai repetăm 10 august, poate ar fi mai bine să ieşim şi să votăm”, a spus actorul, la finalul clipurilor.

Ca la fiecare ediție, au fost omagiați artiştii români din lumea filmului care au murit în ultimul an.

De asemenea, la Premiile Gopo au fost acordate şi distincţii onorifice.

Regizorul şi producătorul Dan Chişu a primit Premiul Special pentru susţinerea şi încurajarea producţiei de film independent din România, iar maestrului de lumini Ion Nica i-a fost înmânat premiul special al galei.

Actorului Constantin Dinulescu i-a fost acordat Premiul pentru întreaga activitate. Artistului, care în ziua galei a împlinit vârsta de 86 de ani, i-a fost adus şi un tort, iar publicul i-a cântat “La mulţi ani!”.

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost acordat actriţei Ileana Stana Ionescu, trofeul fiindu-i înmânat de actriţa Monica Davidescu.

Printre cei care au urcat pe scenă pentru a înmâna statuetele Gopo, create de artistul Adrian Ilfoveanu, s-au aflat Tora Vasilescu, Valentin Teodosiu, Emilia Popescu, Carmen Tănase, Alexandru Bindea, Ileana Popovici, Victoria Răileanu, Istvan Teglaş, Bogdan Ficeac.

Premiile acordate în cadrul galei Premiilor Gopo 2019, în urma votului a aproximativ 600 de membri activi din industria cinematografică, sunt:

* Premiul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu şi Domnica Bodogan, pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun sunet: Dana Bunescu, Cristinel Şirli, Constantin Fleancu pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj: “Cadoul de Crăciun”, regia Bogdan Mureşanu

* Premiul “Tânără speranţă”: Iosif Paştina pentru rolul Niculae din filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cele mai bune costume: Dana Păpăruz pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun film de debut: “Soldaţii. Poveste din Ferentari”, regia Ivana Mladenovic

* Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Iulia Lumânare pentru rolul Cristina din filmul “Pororoca”

* Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar: Alexandru Dabija pentru rolul Movilă din filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

* Premiul pentru cel mai bun montaj: Dana Bunescu, Alexandra Gulea pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun film documentar: “Caisă”, regia Alexandru Mavrodineanu, producători Tudor Giurgiu, Alexandru Mavrodineanu (Hai-Hui Entertainment, Almafilm)

* Premiul pentru cel mai bun film european: “The Killing of a Sacred Deer” / “Uciderea cerbului sacru”, regia Yorgos Lanthimos (Marea Britanie, SUA, Irlanda)

* Premiul pentru cea mai bună muzică originală: Massimiliano Nardulli pentru filmul “Charleston”

* Premiul pentru cea mai bună imagine: Vivi Drăgan Vasile pentru filmul “Moromeţii 2”

* Premiul pentru cel mai bun scenariu: Radu Jude pentru filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

* Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal: Cosmina Stratan pentru rolul Irina din filmul “Dragoste 1. Câine”

* Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal: Bogdan Dumitrache pentru rolul Tudor din filmul “Pororoca”

* Premiul pentru cel mai bun regizor: Constantin Popescu pentru filmul “Pororoca”

* Premiul pentru cel mai bun film: “Moromeţii”, regia Stere Gulea.

Premiul Romanian Society Of Cinematographers i-a fost acordat lui Vivi Drăgan Vasile, pentru imaginea filmului “Moromeţii 2”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version