Eugen Jebeleanu, regizorul spectacolului „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, produs de Primăria Capitalei, prin ARCUB în parteneriat cu Compagnie des Ogres din Franța, a fost nominalizat de către juriul UNITER la premiul pentru „Cea mai bună regie”.

Eugen Jebeleanu este nominalizat la premiul UNITER pentru „Cea mai bună regie” alături de Alexandru Mâzgăreanu, regizorul spectacolului „Steaua fără nume”, pus în scenă la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, și alături de Botond Nagy, care semnează regia spectacolului „Nora”, din cadrul stagiunii Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Pentru cea de-a 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari.

 Coproducția internațională „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” este un spectacol-manifest ce „chestionează tineretul european de azi, pornind de la povești intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii,” declara regizorul Eugen Jebeleanu.

Adaptat după un text scris de tânărul dramaturg francez Yann Verbugh, cu o scenografie de Velica Panduru, spectacolul „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba” a avut un traseu spectaculos încă din momentul lansării.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version