Faimosul actor Robert Redford, fondatorului Festivalului de Film de la Sundance, a anunțat sâmbătă, în debutul ediției din acest an a evenimentului, că doreşte să se implice mai puţin în organizare.

“După ce am făcut asta timp de 34 de ani, de când a fot lansat festivalul, cred că am ajuns într-un punct în care pot să am un rol diferit”, a declarat Redford (82 ani), în conferinţa de presă de deschidere.

Robert Redfort, care a apărut singur pe scenă, le-a mai spus jurnaliştilor: “Am petrecut mult timp să vă prezint festivalul, dar cred că nu mai are nevoie de introducere, merge pe propriile picioare”.

Figură tutelară a festivalului pe care l-a creat în urmă cu 34 de ani din Park City, Utah, actorul din “The Sting” şi “Out of Africa” a explicat că vrea să petreacă mai mult timp cu cineaştii invitaţi la Sundance. .

Aproape 120 de lungmetraje vor fi prezentate până pe 3 februarie la Sundance, unde sunt aşteptate numeroase vedete, printre care Emma Thompson, Hilary Swank, Viola Davis, Jake Gyllenhaal, Toni Collette, Annette Bening, Demi Moore, Keira Knightley sau Zac Efron.

La festival vor fi prezentate mai multe documentare axate pe actualitate, fie că sunt despre decăderea lui Harvey Weinstein (“Untouchable”), scandalul Cambridge Analytica (“The Great Hack”) sau irezistibila ascensiune a Alexandriei Ocasio-Cortez, tânăra parlamentară democrată recent aleasă în Congresul american (“Knock Down the House”).

Un documentar-eveniment în două părţi, “Leaving Neverland”, ar trebui să stârnească rumoare, dezvăluind mărturiile a doi tineri care îl acuză pe Michael Jackson că i-a agresat sexual pe când erau minori.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version