Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București anunță cu durere despărțirea de actrița Carmen Stănescu și este alături de soțul acesteia, actorul Damian Crâșmaru.
 
 
Iată mesajul TNB, transmis redacției:
 

“Teatrul Național din București anunță cu durere despărțirea, după o lungă și grea suferință, de una dintre cele mai mari actrițe ale Teatrului Românesc – Carmen Stănescu!  

A debutat pe scenă în 1945 fiind studentă la Conservatorul Regal de muzică și artă dramatică, la clasa marii profesoare Marioara Voiculescu.

De atunci a realizat roluri memorabile alături de cei mai mari actori din Teatrul Național, Bulandra și Nottara și în regia celor mai importanți regizori ai teatrului românesc. 

 
Carmen Stănescu în piesa Ovidiu
 
A jucat comedie, dramă și tragedie cu aceeași forță artistică. 
 
A înnobilat cu talentul ei creațiile marilor scriitori români: Barbu Ștefănescu Delavrancea, Alexandru Davila, Victor Eftimiu, Camil Petrescu, Horia Lovinescu și alții. 
 
Cu Radu Beligan în Egoistul
 

A fost o interpretă desăvârșită a eroinelor lui I.L.Caragiale. A jucat roluri importante în piese de Shakespeare, Molière, Goldoni, Corneille, Bernard Shaw, Gogol, Cocteau, Jean Anouilh, Arbuzov.

A făcut filme, televiziune, radio.

 
Carmen Stanescu în rolul Zoe din O scrisoare pierdută1962

A fost o femeie foarte frumoasă. O profesionistă desăvârșită. O minunată colegă.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face sâmbătă 14 aprilie a.c., între orele 10.00 – 13.00, în foaierul Sălii Mari a TNB.

 
Nunta lui Krecinski


Înmormântarea va avea loc la cimitirul Reînvierea.

Suntem alături de colegul nostru Damian Crâșmaru în marea lui durere.

 
Cu Damian Crâșmaru în Leul in iarna TNB


Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!”

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version