Zilele Filmului German se desfășoară la Cinema „Elvire Popesco” din București, în perioada 2-5 martie, apoi în premieră și la Timişoara, între 9 şi 12 martie, la Cinema Victoria.

Ajuns la a 15-a ediția, evenimentul organizat de Institutului Goethe aduce invitaţii speciali: Mario Sixtus, regizorul şi scenaristul filmului „Hypoerland”, şi Lisa Bierwirth, care semnează regia şi este co-scenarista filmului „Le Prince”.

Evenimentul va fi deschis de „Touabab”, o comedie care urmăreşte relaţia dintre doi prieteni ce sunt nevoiţi să se căsătorească, deşi nu sunt gay.

Tot despre căsătorie este vorba în „Ein tag fasr immer”, însă, de această dată, una care se tot repetă într-un viitor din care personajele principale au multe de învăţat, în „Mein sohn” vedem încercările prin care trec o mamă şi fiul acesteia în încercarea de a se apropia, iar în „Nă” – cele prin care trec Dina şi Michael în relaţia lor înăbuşită de aşteptări absurde şi presiuni sociale de tot felul.

„În „Als Hitler das Rosa Kaninchen Stahl’, adaptare cinematografică a romanului pentru copii a lui Judith Kerr, retrăim drama prin care trece micuţa Anna ce trebuie să fugă din Germania împreună cu părinţii ei, în 1933, lăsând în urmă iubitul său iepuraş de pluş roz. Desigur nu putem să încheiem ediţia de anul acesta fără să-i cunoaştem pe curajoşii şi comicii pacienţi cu dizabilităţi din grupul Die Goldfische, care pleacă în aventura vieţii lor ‘într-un road movie savuros’ (Screen International) ce sfidează orice regulă”, precizează Institutul Goethe.

Întregul program al ZFG#15 este disponibil pe: https://bit.ly/ProgramZFG15 de unde pot fi achiziţionate şi biletele pentru proiecţii.

Cea de-a 15-a ediţie a Zilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut, la Timişoara, evenimentul urmând a fi organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version