Compania germană Lufthansa a anulat astăzi 520 de zboruri pe aeroporturile din Frankfurt şi Dusseldorf, în a doua zi de grevă a sindicatul personalului navigant (UFO), transmit Deutsche Welle și Reuters.

lufthansa 2

Nu sunt însă afectate de mișcarea de protest subsidiarele Lufthansa, companiile aeriene Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Brussels Airlines, Air Dolomiti și Cityline, astfel că grupul german poate efectua 90% dintre cele 3.000 de zboruri operate de obicei vinerea.

Ieri, în prima zi de grevă, au fost anulate 290 de zboruri, ce au afectat 37.000 de pasageri. Aproximativ 1.600 dintre aceştia au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în Frankfurt, cel mai mare hub al Lufthansa.

Astăzi, conform datelor Lufthansa, sunt afectați de grevă aproximativ 58.000 de pasageri. Dacă negocierile dintre sindicat și conducerea companiei eșuează, greva ar urma să se încheie abia peste o săptămână, în 13 noiembrie.

Analistul Jochen Rothenbacher de la Equinet estimează costul grevei la 20 milioane de euro (21 milioane de dolari) pe zi, în funcție de numărul zborurilor anulate. Costurile totale în urma săptămânii de grevă anunțată de sindicat se ridică la aproximativ 140 milioane de euro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version