Academia Titi Aur va pregăti anul viitor, în mod gratuit, 1.000 de instructori auto, în cadrul campaniei ”Viața e a ta”, ce va fi derulată cu ajutorul Direcției Rutiere a IGPR, Autorității Rutiere Române și Ministerului Transporturilor.

academia-titi-aur-2

“ (…) În 2017, ne-am propus să tragem semnale de alarmă cu privire la motivele din cauza cărora au loc accidente rutiere, iar pentru că tinerii șoferi sunt slab pregatiți și nu conștientizează ce li se poate întâmpla în trafic, ne-am propus să perfecționăm și să atestăm 1.000 de instructori auto din toatâ țara, pentru a oferi șanse viitoarelor generații de conducători auto și pentru a contribui activ la diminuarea accidentelor rutiere”, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Titi Aur.

Cei 1.000 de instructori auto vor fi specializați gratuit începând cu luna aprilie 2017, fie la Academia Titi Aur, fie în orașe din țară cu ajutorul Unității Mobile ATA.

În februarie va fi demarată o campanie de comunicare națională și vor fi anunțate concluziile interpretării unui chestionar pentru tinerii posesori de permis lansat în decembrie.

În perioada ianuarie – martie se va realiza un suport de curs special și va avea loc înscrierea instructorilor, direct pe site-ul campaniei.

Potrivit fostului pilot campion de curse Titi Aur, campania își propune atragerea atenției șoferilor asupra consecințelor ignorării conducerii defensive.

academia-titi-aur

Este țintit în primul rând segmentul tinerilor, pentru că s-a constatat că cei între 18 și 24 ani de ani produc cele mai multe accidente.

Șeful Direcției Rutiere a IGPR, Florentin Brăcea, a prezentat statistica incidentelor în trafic. “Din evoluția la zi a accidentelor rutiere, observăm că numărul acestora a scăzut substanțial față de anul trecut undeva la 800 de accidente mai puțin, la persoane decedate suntem aproximativ la aceeași cifră”, a afirmat Brăcea.

Principala cauză a accidentelor (26%) este viteza neadaptată la condițiile de drum, la diferență enormă de alte cauze, care ocupă procente între 4-8%.

“În primii 3ani (de la obținerea permisului – n.r.), din analizele noastre a reieșit că implicarea în accidente rutiere este mult mai mare decât după ce ai trecut de acest prag (…). De aceea suntem astăzi aici, să sprijinim, să transmitem și noi mesajele noastre, să punem la dispoziție tot pentru a reduce numărul accidentelor”, a mai spus Florentin Brăcea.

Potrivit statisticilor, 71% dintre șoferii români folosesc telefonul la volan, iar 19% compun mesaje sms sau scriu pe chat.

De asemenea, 25% dintre șoferi mănâncă la volan iar unul din șase șoferi cu mașini puternice și vârsta sub 25 de ani este implicat într-un accident rutier. Potrivit datelor prezentate, România se află pe locul 9 în Europa cu 17,6% decese din accidente de circulație produse ca urmare a consumului de alcool.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version