Aeroportul Otopeni a devenit din în ce în ce mai tranzitat, în ultimii ani, după ce românii au prins gustul călătoriilor sau au început să muncească tot mai mult prin străinătate.

Un studiu realizat de specialiştii de la Airports Council International Europe arată că Aeroportul Otopeni a înregistrat, în primele 10 luni ale acestui an, cu 16,7% mai mulţi pasageri decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel s-a ajuns ca Aeroportul Otopeni să ocupe locul 5 în Europa în topul celor mai mari creşteri de trafic, capitol la care putem spune că dăm lecţii aeroporturilor din oraşe celebre precum Berlin, Lisabona, Milano, Praga sau Budapesta.

Pentru a face faţă numărului tot mai mare de pasageri, autorităţile de la sol au trebuit să ia câteva decizii vitale pentru prevenirea unor probleme tehnice.

Astfel, s-a reuşit optimizarea serviciilor oferite pasagerilor şi extinderea capacităţilor de procesare cu până la 50%, s-au finalizat lucrările de supralărgire la două benzi pe fluxul de ieşire a autovehiculelor din Aeroportul Henri Coandă către Bucureşti şi s-au finalizat lucrările de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi la căile de rulare a avioanelor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version