Mare zarvă mare, săptămâna trecută, când ANPC anunţa că Metrorex trebuie să închidă staţia de metrou Piaţa Victoriei.

metrou1-550x374

Totul după ce o femeie a făcut plângere că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre vagon şi peron, iar cei de la ANPC au făcut măsurători şi au ajuns la concluzia că distanţa respectiv este mult peste cât ar trebui să fie.

Cei de la Metrorex se declară nevinovaţi şi atrag atenţia în legătură cu posibilitatea ca incidentul să nici nu se fi produs, “în condiţiile în care el nu apare pe înregistrările camerelor de supraveghere”.

Totuşi, cei de la ANPC susţin că decizia de a închide staţia trebuie pusă imediat în aplicare şi menţinută “până în momentul în care Metrorex va crea un spaţiu mult mai îngust între vagon şi peron”.

Conform ziare.com, cei de la ANPC propun “ori prelungirea peronului, ori vor ataşa de garnitura de metrou un dispozitiv”. Însă Metrorex nici nu vrea să audă. Şefii instituţiei anunţă că nu vor închide staţia atât de uşor, dar spun că “vom monta benzi reflectorizante pe marginea peroanelor, pentru a atrage atenţia călătorilor unde se termină peronul şi începe spaţiul destinat metroului”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version