Poliția Română a efectuat, zilele trecute, un control asupra taximetriștilor din întreaga țară, iar vineri a anunțat bilanțul acțiunii.

politia, taxi 3

Conform polițiștilor, au fost verificați 4.528 de taximetriști grație unui grup de peste 650 de agenți și ofițeri de poliție mobilizați pentru această acțiune.

Iar rezultatele sunt uluitoare. Aproape 50% dintre taximetriștii verificați, adică 2.175, au fost prinși în offside și sancționați contravențional.

Dintre sancţiunile aplicate, 497 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 1.678 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, dintre care 7 la regimul circulației și 3 de altă natură.

Polițiștii au și evocat câteva cazuri de taximetriști prinși în offside. Un taximetrist constănțean a rămas fără permis de conducere, după ce a fost prins efectuându-și meseria sub influența băuturilor alcoolice.

Un taximetrist din Timiș avea o mașină improvizată ce emana noxe peste limita legală admisă și avea anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate a autovehicolului.

Un taximetrist din Gorj a fost prins folosind o mașină ce prezenta defecțiuni grave la mecanismul de direcție.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version